Υλικά
- 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο λάχανο αφράτο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλλωμά τους
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος μόνο)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μυρώνια
- τα φύλλα από 3-4 κλαράκια καυκαλήθρες
- 2 φλ. του καφέ ρύζι
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε το λάχανο αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει κυκλικά το κοτσανάκι από το κάτω μέρος.
- Βάζουμε στον κιμά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βγάζουμε το λάχανο από την κατσαρόλα και κρατάμε το νερό.
- Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο (αν είναι μεγάλο το κόβουμε στη μέση).
- Τοποθετούμε λίγη γέμιση στην άκρη και το διπλώνουμε σε σχήμα κυλινδρικό.
- Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα μέρη από το λάχανο, τοποθετούμε τους ντολμάδες κυκλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό που είχαμε κρατήσει ώστε να καλυφθούν οι ντολμάδες ή αντί για νερό, ζωμό λαχανικών από τα κοτσάνια των μυρωδικών που προηγουμένως είχαμε βράσει.
- Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Αυγοκόβουμε
Υλικά για το αυγολέμονο
- 3 αυγά χωρισμένα
- 1 φλ. τσ. ζωμό καυτό
- χυμό 2 λεμονιών
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στους κρόκους το χυμό λεμονιών.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα τη μαρέγκα και χτυπάμε με το σύρμα,
- Προσθέτουμε το ζωμό στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ, περιχύνουμε τους ντολμάδες, ανακινούμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά
- Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου