Χαλβάς σιμιγδαλενιος με κακάο και γλυκό περγαμόντο
Υλικά:
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
2/3 ποτ.νερου ελαιόλαδο ή σπορελαιο
Κομματάκια γλυκού κουταλιού περγαμόντο
2 κ.σ γεμάτες κακάο
Για το σιρόπι:
4 ποτ.νερου νερό
2 ποτ.νερου ζαχαρη
Ενα ξύλο κανελλας
Φλουδες ή ξύσμα περγαμοντου
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι μαζι στη φωτιά,και καβουρδιζουμε ελαφρά.Διαλυουμε σε μικρη ποσότητα απο το σιρόπι, το κοσκινισμένο κακάο.Το προσθέτουμε στο μείγμα,και μετα λιγο λιγο το σιρόπι,ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ο χαλβάς.Εκτός φωτιάς,προσθέτουμε τα κομματάκια του περγαμοντου.Αδειαζουμε σε φόρμα.Οταν κρυώσει ο χαλβάς,αναποδο γυρίσουμε τη φόρμα σε πιατέλα.
Τελειώνοντας,στολιζουμε με κομματάκια περγαμόντου.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ*
1.ΑΝΤΊ για περγαμόντο,μπορούμε να βάλουμε άλλα γλυκά κουταλιού ή φρουί γλασέ!
2.Το ενα ποτήρι νερό και το ενα ποτήρι ζάχαρη μπορούν να αντικατασταθούν με ενα ποτήρι σιρόπι απο το γλυκό.
ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!!!!!!!
Υλικά:
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
2/3 ποτ.νερου ελαιόλαδο ή σπορελαιο
Κομματάκια γλυκού κουταλιού περγαμόντο
2 κ.σ γεμάτες κακάο
Για το σιρόπι:
4 ποτ.νερου νερό
2 ποτ.νερου ζαχαρη
Ενα ξύλο κανελλας
Φλουδες ή ξύσμα περγαμοντου
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι μαζι στη φωτιά,και καβουρδιζουμε ελαφρά.Διαλυουμε σε μικρη ποσότητα απο το σιρόπι, το κοσκινισμένο κακάο.Το προσθέτουμε στο μείγμα,και μετα λιγο λιγο το σιρόπι,ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ο χαλβάς.Εκτός φωτιάς,προσθέτουμε τα κομματάκια του περγαμοντου.Αδειαζουμε σε φόρμα.Οταν κρυώσει ο χαλβάς,αναποδο γυρίσουμε τη φόρμα σε πιατέλα.
Τελειώνοντας,στολιζουμε με κομματάκια περγαμόντου.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ*
1.ΑΝΤΊ για περγαμόντο,μπορούμε να βάλουμε άλλα γλυκά κουταλιού ή φρουί γλασέ!
2.Το ενα ποτήρι νερό και το ενα ποτήρι ζάχαρη μπορούν να αντικατασταθούν με ενα ποτήρι σιρόπι απο το γλυκό.
ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου