Φίλες και φίλοι γεια σας!
Όπως κάθε μανούλα μαγειρεύει νόστιμα και υγιεινά φαγητά για την οικογένειά της έτσι και εγώ διαλέγω καλά και αγνά υλικά. Φροντίζω τα φαγητά μου να μην είναι περίπλοκα και να περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Σκέφτηκα λοιπόν κάποιες από τις συνταγές μου μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής να τις μοιραστώ μαζί σας.
Καλά μαγειρέματα!
Γιάννα

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

                     Λικέρ Κορόμηλο                   




Υλικά

-1/2 κ. κορόμηλα ώριμα
-1/2 λ.νερό
-2 φλ.τσ. ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλας
- 2 ή 3 γαρύφαλλα
-ούζο ή τσίπουρο


Εκτέλεση

Βράζουμε τα κορόμηλα με το νερό,τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά,για λίγο και τοποθετούμε το ελαφρύ σιρόπι,όταν παγώσει,σε δοχείο γυάλινο. Η αναλογία είναι μισό βάζο σιρόπι, μισό βάζο τσίπουρο ή ούζο.Προσθέτουμε ενα ξύλο κανέλας.Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για μια εβδομάδα,τουλάχιστον.Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται προαιρετικά με παγάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου